Bewegen in de buitenruimte nu ook mogelijk via gratis app

Op vrijdag 30 augustus zijn twee gloednieuwe beweegroutes in Gouda feestelijk geopend door SPORT•GOUDA en wethouder Michiel Bunnik van de gemeente Gouda. Er zijn twee routes aangelegd, één in het Groenhovenpark en één op het Ruige Weteringpad in Korte Akkeren. Deze beweegroutes van QR-FIT zijn bedoeld om inwoners van alle leeftijden aan te moedigen om op een makkelijke manier actief te blijven terwijl ze genieten van de prachtige buitenomgeving. Ze zijn gratis te gebruiken via een app op de smartphone.

Bewegen in de buitenlucht

Voor de opening konden alle geïnteresseerde Gouwenaars zich aanmelden. De opkomst was groot. Bijna 40 enthousiaste deelnemers hebben samen met een QR-FIT coach de routes verkend. De twee nieuwe beweegroutes zijn bedoeld om inwoners van alle leeftijden aan te moedigen om op een makkelijke manier actief te blijven terwijl ze genieten van de prachtige buitenomgeving. Route 1 (Groenhovenpark) is 2,2 kilometer en bestaat uit een wandelpad met 12 palen. Route 2 (Ruige Weteringpad) is 2,5 km en bestaat uit een wandelpad met 9 palen. De QR-FIT palen worden gemaakt van gerecycled kunstgras. Op deze manier krijgt een oude kunstgrasmat toch een sportief tweede leven.

Hoe werkt het?

Langs de QR-FIT routes vind je paaltjes met een QR-code. Bij elke paal kan de route worden gestart. Met een gratis app, die je kunt downloaden op je smartphone, kun je deze codes scannen. Er verschijnt dan een filmpje in beeld met uitleg over de oefening. Deze oefeningen kunnen worden uitgevoerd op drie verschillende fitheidsniveaus en wisselen elke 24 uur, zodat er altijd iets nieuws te ontdekken valt. Naast de twee routes met echte paaltjes, kun je in de app ook je eigen wandelroute met oefeningen tekenen. Zo kan er in iedere Goudse wijk gebruikgemaakt worden van de gratis QR-FIT oefeningen.

Voor jong en oud

De oefeningen wisselen tussen balans, kracht en mobiliteit. Door deze oefeningen te combineren met het wandelen of hardlopen van de route voldoe je automatisch aan de beweegrichtlijn die onze overheid aanraadt. Ook in teamverband kan er gebruikgemaakt  worden van QR-FIT. Omliggende sportverenigingen kunnen de routes en beweegoefeningen bijvoorbeeld opnemen in hun training of warming-up. Naast de reguliere oefeningen zijn er ook specifieke oefeningen voor senioren beschikbaar. En extra leuk om te weten is dat onze eigen SPORT•GOUDA buurtsportcoaches de filmpjes hebben opgenomen voor de oefeningen voor de 65+ doelgroep!

Kijk voor informatie over het downloaden van de app op: https://qr-fit.nl/download-de-app