Simone Volmer per 1 januari 2024 benoemd tot Lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van SPORT•GOUDA

Per 1 januari 2024 heeft het College van B&W van de gemeente Gouda (aandeelhouder van SPORT•GOUDA) Simone Volmer benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van SPORT•GOUDA. De benoeming vindt plaats op voordracht van de Raad van Commissarissen. Simone Volmer brengt als voormalig algemeen directeur van de NBB aanzienlijke ervaring mee bij sportorganisaties en -bonden en op gemeentelijk vlak. Zij volgt Josien van Cappelle op, die op 1 januari 2024, na 5 jaar, aftreedt als Lid van de Raad van Commissarissen. Van Cappelle gaat zich verder inzetten voor het bestuur van het Hoogheemraadschap Schieland. 

Simone Volmer

Simone Volmer is momenteel Manager Ruimtelijke Regie en Ontwikkeling bij gemeente Stichtse Vecht en was eerder algemeen directeur bij de Nederlandse Basketball Bond (NBB). Verder is zij lid van de Raad van Advies bij de NFB (Frisbeebond) en verricht zij activiteiten voor de FIBA Europe Youth Commission. Met haar bestuurlijke ervaring zet zij zich als resultaatgerichte manager in voor organisaties in beweging.

Simone Volmer over de functie van Lid van Raad van Commissarissen bij SPORT•GOUDA:In deze functie komen de voor mij betekenisvolle elementen sport en maatschappelijke relevantie samen. SPORT•GOUDA heeft een prachtige ambitie om iedereen te laten meedoen, waarbij sport niet alleen wordt ingezet als doel, maar juist ook als middel. Een slimme combinatie naar mijn idee. Ik geloof in de meerwaarde voor de samenleving als we sporten en bewegen toegankelijk maken voor iedereen en daar lever ik graag een bijdrage aan in de rol van toezichthouder, sparringpartner, klankbord en adviseur”.

Foto© Glenn Verweij

Gerard Wolters, Voorzitter van de Raad van Commissarissen SPORT•GOUDA:Met groot genoegen heet ik Simone Volmer welkom. Met haar komst blijft bestuurlijke ervaring sterk vertegenwoordigd binnen de RvC. Simone brengt daarbij veel kennis en ervaring op het gebied van organisaties ‘in beweging’ mee. Graag willen we Josien zeer bedanken voor haar inzet, toewijding en loyaliteit aan SPORT•GOUDA in de afgelopen 5 jaar. Zij heeft binnen de RvC een grote bijdrage geleverd op het politiek bestuurlijke gebied en is met haar advies over human resource en de menselijke kant van organisaties van grote waarde geweest voor SPORT•GOUDA.”