Iedere maand wordt er een Partner van de Maand van het Gouds Preventieakkoord uitgeroepen. Op deze manier hopen we Goudse inwoners en organisaties te laten zien met welke partijen we allemaal samenwerken in Gouda en brengen we organisaties met elkaar in contact!

Bij de titel Partner van de Maand hoort ook een wisseltrofee: het Partner van de Maand bordje.

Het bordje wordt iedere keer van partner naar partner doorgegeven bij de organisaties zelf; we nemen eigenlijk een kijkje in elkaars keuken.

Partner van de maand: Taalhuis Gouda

De partner van de maand van het Gouds Preventieakkoord is bekend! In de maand oktober 2023 neemt Wanda Prins van Taalhuis Gouda het partner van de maand bordje over van Eef Hollman van GGD Hollands Midden. Een nieuwe maand en een nieuw mooi project! Aafke van Leeuwen (projectleider Gouds Preventieakkoord van SPORT•GOUDA) stelde Wanda een aantal vragen over hun initiatieven.

Aafke: Wie zijn jullie? 
Wanda: Taalhuis Gouda

Aafke: Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met het Gouds Preventieakkoord? 
Wanda: Via de Goudse netwerken die er al zijn, sirenelunches, en overleg met de sociaal makelaars.

Aafke: Waarom hebben jullie besloten om partner te worden van het Gouds Preventieakkoord en in welke vormen dragen jullie bij aan het akkoord?
Wanda: Het Taalhuis treft vaak mensen die op zoek zijn naar activiteiten waarmee ze zich kunnen blijven ontwikkelen. Mensen die meer willen bewegen die verwijzen we graag door naar SPORT•GOUDA. En SPORT•GOUDA treft ook mensen die de taal willen leren of die beter willen worden in internetten en computergebruik. Die verwijzen ze dan weer door naar alle mogelijkheden van het taalhuis. Een fijne samenwerking. SPORT•GOUDA helpt ook mee met de Ik Wil Leren campagne waarbij we aan iedereen in Gouda vragen : wat wil je leren? En zo brengen we samen mensen naar het juiste aanbod.


Aafke: Wat doen jullie zelf aan gezondheid en preventie binnen jullie organisatie?
Wanda: We wijzen mensen op het aanbod dat er is in Gouda.


Aafke: Hoe denken jullie in de toekomst bij te kunnen dragen aan de gezondheid binnen de gemeente Gouda?Wanda: Behalve die hierboven genoemde dingen: SPORT•GOUDA is welkom en komt langs bij de verschillende taalcafés om te komen praten en vertellen over wat er kan en wat er nog mist op het gebeid van bewegen in de wijken.

Aafke: Wat wil je verder nog kwijt?
Wanda: Fijn dat we zo met elkaar samenwerken, dat er korte lijntjes zijn en dat we elkaar over en weer weten te vinden.

Kijk voor meer informatie over Taalhuis Gouda op deze website.

Kijk voor meer informatie over het Gouds Preventieakkoord op deze pagina.
Heb je vragen? Neem dan contact op met Aafke van Leeuwen, via: preventieakkoord@sportpuntgouda.nl of bel naar SPORT•GOUDA via: 0182 590 910.