SPORT•GOUDA organiseert in oktober en november EHBO trainingen voor Goudse sportaanbieders

De maanden oktober en november 2023 staan bij SPORT•GOUDA in het teken van EHBO en reanimatie. De sportorganisatie geeft daarom in samenwerking met de medische trainingsorganisatie Schok & Pomp zeven trainingen op verschillende locaties in Gouda. Hierbij is er ruimte om meer dan 100 sportvrijwilligers op te leiden.

SPORT•GOUDA wil jaarlijks EHBO trainingen voor vrijwilligers van sportverenigingen en sportaanbieders in de stad gaan organiseren. Wethouder Sport Michiel Bunnik hecht veel waarde aan deze trainingen: “Als elke seconde telt moet je weten wat je doet! Hoe meer mensen in staat zijn om eerste hulp te verlenen en te reanimeren, hoe veiliger onze sportverenigingen zullen zijn. Ik ben blij dat we dit voor onze Goudse sportaanbieders kunnen organiseren”.

Goed voorbereid naar de sportclub

In samenwerking met Schok & Pomp is een programma samengesteld waarbij deelnemers in één avond bekend en bekwaam worden gemaakt in het verlenen van eerste hulp en reanimeren. Voorafgaand aan de training ontvangen de deelnemers een e-learning die veel voorkomende blessures en ongevallen behandelt. Tijdens de trainingsavond wordt het online geleerde in de praktijk gebracht. Er is veel tijd, ruimte en materiaal om mee te oefenen waardoor de deelnemers na afloop goed voorbereid weer richting de sportclub gaan.

Veiliger Gouda
In mei 2024 hoopt SPORT•GOUDA een tweede ronde te organiseren met 20 trainingsavonden, waarbij zo'n 250 vrijwilligers leren wat ze moeten doen in geval van nood. Om niet alleen de sportclubs maar ook Gouda veiliger te maken, heeft de sportorganisatie als doel de trainingen ook de komende jaren voort te zetten.

Aanmelden
Ben jij vrijwilliger bij een Goudse sportvereniging en wil jij je aanmelden? Mail dan voor 20 september 2023 naar inschrijven@sportpuntgouda.nl. Deelname aan de training is kosteloos. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met Bram van Pelt via 06-20275101 of stuur een mail naar bram.vanpelt@sportpuntgouda.nl

Overige informatie
Data: 9, 11, 12 oktober, 6, 7, 8, 9 november 2023
Tijdstip: 19:00 – 22:00
Kosten: Gratis
Locatie: In overleg