Meer dan 300 volwassen Gouwenaars sporten met behulp van het fonds 

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.

Actie Albert Heijn

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur ondersteunt volwassenen in Gouda met een laag inkomen om mee te doen aan sportactiviteiten. Het fonds betaalt voor deze volwassene de kosten rechtstreeks aan de sportaanbieder. 

Behalve de bijdrage voor contributie of lidmaatschap is er ook geld beschikbaar voor de aanschaf van sportkleding en materialen die nodig zijn om de sportactiviteit te beoefenen. In de maand oktober voert het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal actie voor het Volwassenenfonds. De opbrengst van alle ingeleverde emballagebonnen komt ten goede aan dit doel voor de aanschaf van artikelen.

Belangrijk voor een gezond leven

De gemeente Gouda en het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zijn tevreden over de samenwerking. Stefan Hagebeek, coördinator van het fonds: “Het Volwassenenfonds gelooft dat sport en cultuur bijdraagt aan een gezond en gelukkig leven. We willen dit voor iedereen mogelijk maken, ook als er thuis minder geld is. In de Gemeente Gouda hebben we nu al meer dan 300 volwassenen kunnen helpen. Geweldig!” 

Sport toegankelijk voor alle inwoners in Gouda 

In de gemeente Gouda leeft een flink deel van de huishoudens rond het sociaal minimum. Deelnemen aan sport is vaak niet mogelijk voor deze groep, omdat hier geen geld voor is. Wethouder Sport Michiel Bunnik: “Ik ben heel blij dat het met onze deelname aan het Volwassenenfonds lukt om zo veel Gouwenaars aan het bewegen en sporten te krijgen. Tegelijkertijd is het zorgelijk dat het blijkbaar nodig is en dat er zo’n grote groep is voor wie geld een drempel is om te sporten. Gelukkig hebben we in Gouda genoeg betrokken mensen die zich willen inzetten om deze inwoners te helpen. Daar ben ik erg trots op”.

De tussenpersoon vraagt de vergoeding aan

Er kan een bijdrage van maximaal € 250,- worden aangevraagd voor deelname aan sportactiviteiten. Een aanvraag kan worden ingediend door een tussenpersoon, ook wel intermediair genoemd, die vanuit zijn of haar werkzaamheden in contact staat met de volwassene en kennis heeft van diens financiële omstandigheden. In Gouda werden de meeste aanvragen gedaan voor fitness en zwemmen. 19 intermediairs van 16 verschillende organisaties hebben deze aanvragen verzorgd. 

Meer informatie over het Volwassenenfonds in Gouda

Wilt u gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur? Of wilt u graag iemand wijzen op de mogelijkheden van het fonds? Kijk op deze pagina voor meer informatie.